Furuvik Djurpark




Igår hade jag, Jens & Vanessa tråkigt och vi visste inte vad vi skulle hitta på. Vi tog bilen och började åka mot Falun. Sen bestämde vi oss för att åka till Gävle och gå på Furuviks Djurpark. Ingen utav oss hade varit där förut. Vanessa tyckte det var jätte kul, dem flesta djuren var så nära så hon kunde klappa på dom. Dom hade bla Schimpanser, Orangutanger, Kameler, Wallabys, Känguru, Lama, Ormar, Sköldpaddor, Pyrajor och dom vanliga lagårdsdjuren.




Schimpanserna var så söta. En Schimpans satt precis vid glaset och åt ett äpple och tittade på oss. Sen var vi inne i regnskogen och tittade på alla stora ormar. Dom hade en jätte fet Anaconda och en massa andra ormar. En ormbur var tom så jag sa till Jens - "Undra vart den ormen är då?" Sen tittade jag upp och då låg den på en tjock stock/pinne kanske 1-2 meter ovanför mig. Fyfan, vad creeapy, den hade ju kunnat ramla ner på en. Dom verkar inte ha så bra koll på sina djur där. förra veckan hade det ju varit en kajman på Furuvik som hade hoppat upp och bitat av en unges fingrar.





Sen tog vi en liten båt tur inne hos lamorna. Man satt i en rund aktig båt som åkte omkring i vattnet och runt om en var lamorna. Vanessa tyckte det var jätte intressant & spännande att åka där. Det vart dimmigt och så sprutade det vatten och sen åkte man in i mörkret.





Tyvärr fick vi inte se några kängurus, dom hade gått in och lagt sig. Men Wallabys såg vi. Det roliga där var att man fick gå in i inhängaden och så hopapde dom omkring där inne. Så det hade ju varit riktigt kul om Kängrusarna hade velat komma ut.




Vanessa hade en jätte kul dag iallafall och på vägen hem blev det en drive thru på Burger King. Så gotttt!!! Älskar deras hamburgare, och det gör Vanessa också.


0 kommentarer: