Kolmården

Jag, Jens & Vanessa åkte iväg till kolmården för nån dag sendan. Vi åkte klockan 4:00 på morgonen. Jag hade vart och lämnat Kira hos Melissa och Niclas kvällen innan. Jag var pigg så det var jag som körde, Jens & Vanessa bara låg och snarkade. Vid klockan 9:00 var vi framme i Norrköping. Då gick vi först in på Tropicarium Vatten museum som var skit stort. Mycket större än Aquaria i Stockholm. Dem hade Europas största krokodil som bara låg och stirrade på en. Sen hade dom 6 stycken hajar, massa ormar, spindlar, fladdermöss, apor, leguaner, ålar, pyrajor och rockor som gillade att suga på ens fingrar, Haha Jens stod och stoppade ner sina fingrar där hela tiden. Det var jätte fint inne på Tropicarium och en massa läskiga/söta djur.


Efter tropicarium gick vi in på Kolmården. Först gick vi till barnensladugård där Vanessa var inne och pussade på alla getter, grisar & får.

Sen gick vi till Savhannen och tittade på alla antiloper, bisonoxar och noshörningar. Efter det gick vi till Aparium och tittade på alla söta små och stora apor. Efter det vart det Tiger World. Tigrarna låg jätte nära, dom var så sööööta! En tiger lekte i vattnet och det tyckte Vanessa var jätte roligt. Sen fick vi se en massa andra söta djur också, som tex rävar, björnar, sälar och rovfåglar. Tyvärr så fick vi inte se något lodjur eller snöleopard, dom ville bara ligga och sova tyvärr.



Klockan 13:00 gick vi på Delfinshowen inne på Delfinariumet. Den var jätte rolig och fin. Alla delfinerna var så duktiga. Dom hade 6 vuxna delfiner och 2 bebisar som bara var 11 månader. Dem flesta delfinerna var till och med släkt med varandra och den äldsta var 37 år. Dom var så otroligt duktiga på att göra konster. Efter delfinshowen fick Vanessa ett rosa delfin linne utav pappa.

Efter det var vi klara på kolmården, bara Safariparken kvar. Så vi gick till parkeringen och tog bilen till Safariparken. Det var jätte kul att åka där inne bland alla djuren. Dem flesta var jätte nära bilen och brydde sig inte ett dugg. Alla fönster på bilen var tvungna att vara stängda, fast vi öppnade dom iallafall för att få bättre kort, dock inte inne hos lejonen, haha! Ett lejon var jätte stort och han gick kanske 15 cm från bilen bara, och precis utanför Vanessas fönster. Vanessa tyckte jätte mycket om dem långa girafferna.


Efter Safariparken så började vi åka hemåt igen. Jens körde till Avesta så jag fick sova lite. I Avesta skulle Jens köra hem sin andra bil som stod där vid tåget. Så då fick jag köra till Orsa för att hämta Kira och sen var vi hemma vid 20:00. Det tog ungefär 4½ timma att åka ner och 4½ timma att åka upp, så det var inte allt för farligt.

0 kommentarer: